0

Hvordan får man nok rem søvn?

For å få tilstrekkelig mengde REM-søvn, eller Rapid Eye Movement-søvn, kan du følge disse tipsene:

Få tilstrekkelig mengde søvn: Det er viktig å få nok søvn hver natt, vanligvis mellom 7-9 timer for voksne. Når du sover mindre enn dette, kan det påvirke mengden REM-søvn du får.

Få regelmessig søvn: Prøv å gå til sengs og stå opp til omtrent samme tid hver dag. Dette kan hjelpe kroppen din med å få en jevn søvnrytme og øke sjansene for at du får tilstrekkelig mengde REM-søvn.

Unngå alkohol og andre beroligende midler: Alkohol og andre beroligende midler kan påvirke kvaliteten på søvnen din og redusere mengden av REM-søvn.

Unngå koffein før leggetid: Koffein kan påvirke søvnen din og redusere mengden av REM-søvn. Prøv å unngå koffeinholdige drikker som kaffe, te og brus før sengetid.

Skap et mørkt og rolig sovemiljø: Prøv å unngå stimuli som kan forstyrre søvnen din, som lys eller støy. Skap et mørkt og rolig sovemiljø som hjelper kroppen din med å slappe av og sovne lettere.

Prøv å redusere stress: Stress og angst kan påvirke søvnen din negativt og redusere mengden av REM-søvn. Prøv å praktisere avslapningsteknikker, som yoga eller meditasjon, for å redusere stressnivået ditt og forbedre kvaliteten på søvnen din.

Husk at alle er forskjellige, og at det kan ta tid å finne ut hva som fungerer best for deg når det gjelder å få tilstrekkelig mengde REM-søvn. Hvis du fortsetter å ha problemer med søvnen din, kan det være lurt å snakke med en lege eller en søvnspesialist for å få hjelp.