0

Du kan spare mye penger på å passe godt på bilen din

Det er lett å se for seg at bilpleieprodukter hovedsakelig er noe for spesielt interesserte, som bruker mange timer i garasjen hver dag. For den jevne mannen i gata, som ser på bilen som et fremkomstmiddel i første hånd, er det likevel viktig å ha et grunnleggende forhold til eget vedlikehold av bilen sin.

Du kan spare mye penger på verkstedsregninger, og dessuten få mer igjen for bilen når du selger den, ved å bruke litt tid på å passe på bilen din. Med rimelige og gode bilpleieprodukter fra selskaper som www.billigbilpleie.no trenger det heller ikke å koste en formue.

En ren bil er en bil som har det bra

Å holde bilen ren handler både om å gjøre det til en hyggelig opplevelse å kjøre eller sitte på i bilen, men i tillegg handler det dessuten om å unngå rust og annet unødvendig slitasje og skader. Et minimum er å vaske bilen jevnlig utvendig og innvendig, enten for hånd eller i en automat. Pass på ikke å vaske bilen på oppkjørselen, der sterke vaskemidler renner rett ut i naturen.

Det er viktig å passe på underspyling, slik at salter og andre forurensninger fjernes før rust får feste. I tillegg vil godt vedlikeholdt lakk selvfølgelig bidra til en høyere andrehåndsverdi. Selv helt nye biler kan rammes av mikroskopiske rustskader i lakken, som egentlig handler om overflateskader som faktisk kan vaskes og behandles vekk.

Enkelt vedlikehold du kan gjøre selv

Dagens biler er svært avanserte maskiner på mange områder, og det er begrenset hva bileieren selv kan gjøre. Det er også viktig å kjenne sine egne begrensninger, men det finnes noe du uten tvil kan gjøre selv. Vindusviskere kan de aller fleste skifte på egen hånd, kanskje med litt hjelp av instruksjoner på nett. Å skifte pærer kan være enten rett og slett umulig, eller faktisk greit gjennomførbart. Det er mulig å spare mange hundrelapper på å prøve å skifte selv.