0

Tanzania er et av landene du virkelig bør vurdere når du skal på safari

Hvis du vurdere å reise på safari, men ikke har satt deg inn i de forskjellige alternativene enda, kan det føles overveldende. Afrika er et stort kontinent, og det er få nordmenn som kjenner disse destinasjonene like godt som for eksempel europeiske storbyer.

Et av de landene som har aller mest å by på er Tanzania. Hvis du velger en Tanzania safari vil du kunne kombinere noen av de beste safariopplevelsene med høye fjell og mye mer.

Tanzania – landet med mange av de mest kjente destinasjonene

Det er kanskje ikke lett å nevne noen av attraksjonene i Tanzania uten hjelp, men de aller fleste har sannsynligvis hørt om Kilimanjaro og Serengeti?

Kilimanjaro er det høyeste punktet i Afrika, og hvis du reiser til Tanzania bør du definitivt se om det er mulig å kombinere safari med en tur opp til toppen. Det er ingen enkel tur, spesielt med tanke på de store høydeforskjellene og medfølgende lavere oksygennivå. Likevel er det ikke i nærheten av for eksempel Mount Everest, en tur til toppen av Kilimanjaro er gjennomførbar for de fleste med litt planlegging.

Serengeti er et av de aller største naturreservatene i hele verden, og hvis det er noe som dette gigantiske området er spesielt kjent for så er det den årlige migrasjonen av gnuer. Det kan være lurt å ikke komme i veien for disse bevegelsene der millioner av dyr er på vei samtidig, men med en godt planlagt safari vil du kunne oppleve dette på nært hold.

I tillegg kan Tanzania også by på Victoria-sjøen, den er i tillegg til å være den største sjøen i Afrika dessuten også kilden til Nilen. Hvis du heller vil oppleve havet, så har Tanzania også en kystlinje mot Indiahavet. Her kan du oppleve hvite sandstrender og et fargerikt utvalg av fisker.

https://www.youtube.com/watch?v=hsIm4J1ecjc