0

Kan jeg ta opp forbrukslån med inkasso?

Det kan være vanskelig å skaffe seg et forbrukslån dersom du har aktive inkassosaker. Samtidig er det ikke alle som har mulighet til å ta opp lån med sikkerhet, med inkasso. Dersom du ikke eier egen bolig, er sannsynligvis et lån uten sikkerhet din eneste sjanse.

Dersom du ønsker å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet, betyr dette at banken må ta en ganske stor risiko ved å innvilge lånet til deg. Dersom de ser at du er registrert med en aktiv inkassosak, kan dette fort bety avslag da du vil bli sett på som en dårlig betaler. Husk at banken alltid skal ha tilbake pengene de låner ut til deg.

I enkelte situasjoner kan man likevel få hjelp til inkasso i form av et lån uten sikkerhet, men da trenger du en kausjonist. En kausjonist er en person som står ansvarlig for lånet ditt, dersom du misligholder lånet.

Hva er lån med inkasso?

Når man tar opp et lån med inkasso, betyr det at man får et lån selv om man har inkassogjeld. Vi definerer inkasso som inndrivelse av et pengekrav som låntaker ikke har betalt til riktig tid.

Hvorvidt du trenger penger til å dekke en inkassogjeld, eller trenger penger til andre, kan et lån med inkasso være en god løsning for deg.

Slik kan du låne penger med inkassogjeld – kort fortalt

Dersom du er ute etter å ta opp lån når du har inkassogjeld, har du i bunn og grunn tre forskjellige muligheter. Noen er bedre enn andre, men disse valgene har du:

  1. Ta opp et lån med sikkerhet
  2. Ta opp et lån uten sikkerhet, så lenge du har med deg en kausjonist
  3. Ta opp et privat lån hos familie eller venner dersom du er komfortabel med det