0

Trenger du egentlig noe utover en treningsmatte?

Utstyr og tilbehør til trening er en milliardindustri, og nordmenn bruker mange tusen kroner på treningsutstyr hvert år. Det er selvfølgelig langt fra det verste du kan bruke penger på, men i noen tilfeller er det også unødvendig konsum. Det er sannsynligvis mange kompliserte treningsmaskiner, og litt vel avanserte pulsklokker, som forblir ubrukte etter de første dagenes fascinasjon. Kanskje er det nok med det helt enkle – som en treningsmatte og kanskje et par joggesko.

Husk på at øvelser med kroppen som motstand er effektive og skånsomme

I noen situasjoner kan det selvfølgelig være praktisk å bruke for eksempel manualer eller en enkel treningsmaskin, men samtidig er det nesten alltid mulig å oppnå en tilsvarende effekt med kroppen som motstand. Det er da det er særlig viktig med et godt underlag, i form av en god treningsmatte.

Det finnes en mengde forskjellige modeller på markedet, se https://billigfitness.no/collections/treningsmatte for noen eksempler, og det er smart å sette seg inn i hvilken type som passer best for deg. Husk på at en treningsmatte ikke nødvendigvis skal være så myk som mulig, en fast matte kan være det beste valget i mange situasjoner.

Beskytter både deg og underlaget

En treningsmatte har flere funksjoner, men hovedsakelig skal den beskytte både deg og underlaget. Matten demper trykket på kontaktpunkter, og reduserer også risikoen for å skli på et glatt underlag. Dessuten kan den gi noe beskyttelse mot for eksempel en manual som faller ned på parkettgulvet.

I tillegg kan en treningsmatte benyttes i en rekke andre situasjoner. For eksempel kan den være et stort sitteunderlag på skogstur, eller være et godt underlag i andre situasjoner der gulvet skal beskyttes i forbindelse med for eksempel montering av møbler. En treningsmatte er helt enkelt både ekstremt fleksibel og svært praktisk. I tillegg er mattene rimelige, slik at det er mulig å velge flere tykkelser og modeller.